söndag 11 november 2012

Broccolisoppa


Broccolisoppa

Ingredienser
4 portioner, ca 175 kcal/ portion

500 g fryst broccoli
1 gul lök
smör att steka i
ca 6 dl vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
4 dl kelda pastasås, Mild ost.
2 msk vitvinsvinäger

Såhär gör du

  1. Skala och hackal löken
  2. Fräs löken gyllenbrun i  botten på en större kastrull
  3. Lägg i broccolin i kastrullen, tillsätt vatten så att broccolin knappt täcks. 
  4. I med buljongtärningarna
  5. Låt koka tills dess att broccolin är riktigt mjuk
  6. Mixa i allt till en slät soppa
  7. Bland i ostsåsen 
  8. Smaksätt med vitvinsvinäger
De broccolipåsar jag köper innehåller 800 g så nu brukar jag använda en hel påse, utan att öka på mängden ostsås. Tycker soppan bli supergod då med!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar